Начало BG спорт Камбуров, Влъчков, Антов и Патенов на първа позиция в Бургас

Камбуров, Влъчков, Антов и Патенов на първа позиция в Бургас

490
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров, снимка: Курти Куртев

Пламен Камбуров, Иван Влъчков, Александър Антов и Огнян Патенов ще стартират от първа позиция съответно в сериите Макси, Туринг, Спорт и Купа Лада на Писта Бургас. Състезанието е последен 5-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

Камбуров, който спечели титлата тази година на планинско изкачване, беше най-бърз и в двете тренировки. Във втората пилотът на АСК Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9 постигна най-доброто време – 1:09.676 мин. Така той изпревари с 1.5 сек осигурилия си вече титлата Константин Маршавелов.

“Не карахме на 100% в днешната квалификация, дори използвахме само стари гуми в сесиите, сподели пилотът на КА-2 Рейсинг, който се състезава с Мицубиши Лансър Ево 10. – Причината е, че искаме да съхраним ресурса на автомобила, тъй като имаме планове да участваме в Overdrive Lap Battle на 8-10 ноември.“

Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

От втора редица ще потеглят Васко Въжаров с Опел Астра от екипа на Грийн Фокс и Румен Киров от Старт-М Криводол със Субару Импреса. Зад тях е съотборника на Маршавелов в КА-2 Рейсинг Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 10.

В серия Туринг осигурилият си предсрочно титлата за 4-а поредна година Влъчков трябваше да води здрава битка, за да вземе полпозишъна Той отново се състезава с резервната Хонда Сивик и във втората сесия постигна 1:17.981 мин в последната си обиколка.

Така пилотът на Дамасцена Алба изпревари само с 0.1 сек Косьо Йорданов от Грийн Фокс с Рено Меган.

В първата сесия Иван бе най-бърз с 1:18.762 мин. Трети в решетката се нареди Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от съотборника си в Елена Тийм Стоян Апостолов с Хонда Сивик. Кольо Карастоянов от Дамасцена Алба остана 6-и заради проблем с електрониката.

Иван Влъчков
Иван Влъчков

„Постепенно научаваме трасето с тази кола, заяви Влъчков. – Другите пилоти са добре подготвени и конкуренцията е силна. Ще се борим за първото място утре. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на Стоян Стоянов за добрата работа.”

В серия Спорт най-добро време във втората сесия постигна Александър Антон с Хонда Сивик от Автоцар Рали Сервиз.

Така той грабна и полпозишъна, който е първи за него за сезона. Втори се нареди Искрен Веселинов със същия автомобил от екипа на Дианел Рейсинг.

Шампионът за 2018 г. и лидер в първенството тази година Симеон Симеонов с Хонда Сивик от АСК Стара Загора бе най-бърз в първата сесия. Във втората обаче не можa да подобри времето си и в крайна сметка ще потегли 3-и. До него на втора редица ще е Йордан Методиев (Хонда Сивик) от Дианел Рейсинг.

При Купа Лада най-добро време и в двете сесии днес записа Огнян Патенов от Русе Кар с Лада 2101. Най-доброто си постижение той даде в първата квалификация – 1:23.674 мин. Втори на старта ще бъде миналогодишният шампион Иван Лишев от екипа на Диамо с Лада 2101.