Начало BG спорт Рекордни за сезона 67 заявки за Писта Бургас

Рекордни за сезона 67 заявки за Писта Бургас

1013
0

67 пилоти са подали заявки за участие на Писта Бургас. Надпреварата е 5-и последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Бройката е рекордна за сезона, въпреки че титлите в 3 от 5-те категории са решени.

В Бургас няма да има Купа Енеос. Причината е планувано пътуване на двама от участниците, което съвпада с дата на провеждане на надпреварата. Това води до невъзможност за сформиране на серия. В нея шампион е Венислав Станев.

В серия Спорт отново ще имаме 25 автомобила, както беше и на Писта Стара Загора. Убедителен водач е миналогодишният шампион Симеон Симеонов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик, който има 21 точки аванс в генералното класиране пред Александър Димитров и 23 т. пред Искрен Веселинов.

В Туринг с отпадането на последния 6-и кръг шампион за 4-а поредна година е Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба. Той е недостижим със 75 точки. За втората позиция ще спорят Давид Будев с Рено Клио, Кольо Карастоянов, Стоил Неков и Минко Минков, които са събрани в 7 точки. И тука имаме рекорд за сезона – 15 заявки.

В серия Макси шампионът също е ясен. За 3-а поредна година това е Константин Маршавелов от екипа на КА-2 Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 10. В тази категория почти сигурно втори ще завърши неговият съотборник Камен Василев със същия автомобил.

Най-оспорвана ще е битката на Писта Бургас при Купа Лада. Там лидер в шампионата е Владимир Ганев (Русе Кар МС, Лада 2105) с 52 точки. Само на 1 т. зад него обаче е шампионът Иван Лишев с Лада 2101), а на още 1 е Огнян Патенов (Лада 2101).