Начало BG спорт Камбуров, Влъчков, Димитров и Лишев с успехи на Писта Хасково

Камбуров, Влъчков, Димитров и Лишев с успехи на Писта Хасково

293
0
Камбуров пред Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Пламен Камбуров, Иван Влъчков, Александър Димитров и Иван Лишев записаха победи в своите класове на Писта Хасково. Надпреварата беше 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се проведе по улиците на града след 1 година прекъсване.

В серия Макси Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 от екипа на АВ Авто Рейсинг записа първа победа за сезона. Той стартира от полпозишън и поведе, а зад него бе лидерът в шампионата Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 от КА-2 Рейсинг. След това обаче последният имаше технически проблем и намали темпото, завършвайки 2-и..

„Мисля, че поддържах добро темпо в първите няколко обиколки. След това получих някакъв проблем със спирачките на автомобила и трябваше да върна газта. Класирането е добро за нас, тъй като сме напред с точките в шампионата, а и спестихме от ресурса на автомобила”, сподели Маршавелов след състезанието. Съотборникът на Маршавелов – Камен Василев, завърши четвърти в Хасково.

По този начин той гарантира четвъртата поредна отборна победа на КА-2 Рейсинг Тийм в шампионата.

Пред него 3-и завърши Румен Киров (АСК Старт-М Криводол) със Субару Импреса.„Днес нещата не се получиха така, както ги бяхме планували. Въпреки това, за следващото състезание ще съм още по-амбициран за класиране в топ 3. Ще караме във всички състезания до края на шампионата”, бе коментарът на Василев след финала.

Неков, Влъчков и Карастоянов

В серия Туринг 3-а победа за сезона записа шампионът Иван Влъчков. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък постигна и нов рекорд на трасето – 1:44.53 мин, с което подобри предишното си собствено върхово постижение. Влъчков остави зад себе си своя съотборник Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик, който записа силен уикенд.

Трети в Хасково завърши Стоил Неков (Хонда Сивик) от Елена Тим, следван от съотборниците си Стоян Апостолов и Симеон Кандаров, и двамата с Хонда Сивик. На старт застанаха общо 10 пилота, като не завършиха двама.

„Конкуренцията беше силна, но успяхме да се справим отлично, заяви Влъчков. – Трасето в Хасково е дълго и взискателно. Благодаря на екипа ми, на Стоян Стоянов, Николай Мончев и Дамасцена за помощта, както и на фирма ИА ТРАНС ЕООД за логистичната подкрепа.“

Александър Димитров-Пъчката, снимка: Асен Илиев

В серия Спорт първа победа за сезона записа Александър Димитров-Пъчката (Green Fox Motosport) с Хонда Сивик. Той потегли от първа позиция и задържа зад себе си Александър Антов (Green Fox Motosport) с Хонда Сивик. завърши лидерът в първенството Йордан Методиев (Дианел Рейсинг).

За Купа Лада втора поредна победа след тази в Стара Загора взе Иван Лишев с ВАЗ 2101 от АСК Диамо, който е лидер в шампионата. Той остави зад себе си Владимир Ганев от АСК Хоби Кар и Евгени Семерджиев (АСК Стара Загора).