Начало BG спорт Камбуров, Влъчков и Крумов са шампиони на Затворен маршрут след Писта Хасково

Камбуров, Влъчков и Крумов са шампиони на Затворен маршрут след Писта Хасково

660
0
Първите трима в крайното класиране за сезона в Макси - Камбуров, Маршавелов и Киров, снимки Асен Илиев

Пламен Камбуров, Иван Влъчков и Крум Крумов станаха шампиони на Затворен маршрут в своите класове за 2021 г. Това стана ясно след последния кръг от първенството – Писта Хасково, който се проведе този уикенд на трасето Дракон край Калояново.

Камбуров, който се състезава с Мицубиши Лансър Ево 9 за екипа на Ел-Ви Ауто завърши 3-и в надпреварата, но това му бе напълно достатъчно да триумфира като шампион за втори път в кариерата си в серия Макси след 2016 г. Първенецът за последните 4 години Константин Маршавелов от КА-2 с Мицубиши Лансър Ево 10 спечели надпреварата, въпреки че в началото бе изпреварен от Васко Въжаров с Опел Астра.

В последствие Въжаров отпадна с технически проблем, а преди него в бокса се прибраха другите двама пилоти на КА-2 Камен Василев и Венцислав Станев също с повреди по техните автомобили Мицубиши Лансър Ево 10.

Това улесни задачата на Камбуров, който до финала удържа зад себе си Илия Царски (Автоцар рали сервиз). С победата Маршавелов завърши втори в шампионата. Трети за сезона е Румен Киров със Субару Импреса, който финишира 2-и на Дракон.

В серия Туринг 6-а поредна титла завоюва Иван Влъчков с Хонда Сивик. Успехът му обаче не дойде никак лесно. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 потегли от полпозишън, но още в първата обиколка бе изпреварен от Димитър Кондев с Рено Клио. Двамата започнаха страхотна битка, като в следващите обиколки Иван успя да си върне лидерството.

Шампионът в Туринг Иван Влъчков (в средата) с втория Стоил Неков (вляво) и Стоян Апостолов

Последва обаче нова атака на Кондев, който пак излезе начело. Зад тях трети бе Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от лидера в шампионата преди този кръг Стоил Неков (Хонда Сивик). Последният обаче получи технически проблем и изостана много, а в предпоследната обиколка Кондев изпуши и се прибра в бокса с повреда.

Така Влъчков спечели с голям аванс пред Веселинов, което означаваше шеста поредна титла в класа. Неков, на който бе необходимо 2-о място да е първенец, завърши едва 8-и и остана втори в крайното класиране. Трети в състезанието стана Деян Георгиев, а 3-и за сезона Стоян Апостолов с Хонда Сивик.

Най-доброто си каране и класиране за сезона направи Давид Будев с Рено Клио от АСК Стара Загора, който завърши 4-и и 3-и в HC3. Заради повреда не завърши Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който в това състезание кара с тренировъчната кола на Влъчков.

Първенецът в серия Спорт Йордан Методиев, вторият Александър Димитров-Пъчката и Симеон Симеонов

В клас Спорт осигурилият си вече титлата Йордан Методиев с Хонда Сивик от МБ Рейсинг не участва след проблеми с мотора в събота.

В негово отсъствие победител стана Александър Димитров-Пъчката (Green Fox Motorsport) с Хонда Сивик, който води от страта до финала.

Зад него се водеше оспорвана битка за 2-ото място. Втори финишира Деян Куманов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик, но заради наказание за фалстарт бе класиран 3-и. Така втори е Симеон Симеонов от същия клуб с Хонда Сивик. В крайното класиране за сезона Пъчката е втори, а Симеонов 3-и.

Крум Крумов стана шампион в серия Лада, пред Иван Лишев и Дончо Дончев (вдясно)

Шампион в серия Лада в дебютния си сезон стана Крум Крумов с ВАЗ 2105 от АСК Жико-Моторспорт. Той спечели убедително Писта Хасково, като остави на 16 сек втория Дончо Дончев от Green Fox Motorsport, който направи страхотно каране от последна стартова позиция. Дончев е първи в клас X2.

Другият основен претендент за титлата Иван Лишев от АСК Стара Загора завърши 3-и, пред движилия се дълго време на 2-а позиция Огнян Патенов.

След финала на Писта Хасково се състоя и годишното награждаване на АФБ, на което призьорите във всички дисциплини получиха купите си. Видео от него можете да видите долу на линка (Гледайте във Facebook).