Начало BG спорт Камбуров, Влъчков и Крумов са шампиони на Затворен маршрут след Писта Хасково

Камбуров, Влъчков и Крумов са шампиони на Затворен маршрут след Писта Хасково

348
0
Първите трима в крайното класиране за сезона в Макси - Камбуров, Маршавелов и Киров, снимки Асен Илиев

Пламен Камбуров, Иван Влъчков и Крум Крумов станаха шампиони на Затворен маршрут в своите класове за 2021 г. Това стана ясно след последния кръг от първенството – Писта Хасково, който се проведе този уикенд на трасето Дракон край Калояново.

Камбуров, който се състезава с Мицубиши Лансър Ево 9 за екипа на Ел-Ви Ауто завърши 3-и в надпреварата, но това му бе напълно достатъчно да триумфира като шампион за втори път в кариерата си в серия Макси след 2016 г. Първенецът за последните 4 години Константин Маршавелов от КА-2 с Мицубиши Лансър Ево 10 спечели надпреварата, въпреки че в началото бе изпреварен от Васко Въжаров с Опел Астра.

В последствие Въжаров отпадна с технически проблем, а преди него в бокса се прибраха другите двама пилоти на КА-2 Камен Василев и Венцислав Станев също с повреди по техните автомобили Мицубиши Лансър Ево 10.

Това улесни задачата на Камбуров, който до финала удържа зад себе си Илия Царски (Автоцар рали сервиз). С победата Маршавелов завърши втори в шампионата. Трети за сезона е Румен Киров със Субару Импреса, който финишира 2-и на Дракон.

В серия Туринг 6-а поредна титла завоюва Иван Влъчков с Хонда Сивик. Успехът му обаче не дойде никак лесно. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 потегли от полпозишън, но още в първата обиколка бе изпреварен от Димитър Кондев с Рено Клио. Двамата започнаха страхотна битка, като в следващите обиколки Иван успя да си върне лидерството.

Шампионът в Туринг Иван Влъчков (в средата) с втория Стоил Неков (вляво) и Стоян Апостолов

Последва обаче нова атака на Кондев, който пак излезе начело. Зад тях трети бе Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от лидера в шампионата преди този кръг Стоил Неков (Хонда Сивик). Последният обаче получи технически проблем и изостана много, а в предпоследната обиколка Кондев изпуши и се прибра в бокса с повреда.

Така Влъчков спечели с голям аванс пред Веселинов, което означаваше шеста поредна титла в класа. Неков, на който бе необходимо 2-о място да е първенец, завърши едва 8-и и остана втори в крайното класиране. Трети в състезанието стана Деян Георгиев, а 3-и за сезона Стоян Апостолов с Хонда Сивик.

Най-доброто си каране и класиране за сезона направи Давид Будев с Рено Клио от АСК Стара Загора, който завърши 4-и и 3-и в HC3. Заради повреда не завърши Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който в това състезание кара с тренировъчната кола на Влъчков.

Първенецът в серия Спорт Йордан Методиев, вторият Александър Димитров-Пъчката и Симеон Симеонов

В клас Спорт осигурилият си вече титлата Йордан Методиев с Хонда Сивик от МБ Рейсинг не участва след проблеми с мотора в събота.

В негово отсъствие победител стана Александър Димитров-Пъчката (Green Fox Motorsport) с Хонда Сивик, който води от страта до финала.

Зад него се водеше оспорвана битка за 2-ото място. Втори финишира Деян Куманов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик, но заради наказание за фалстарт бе класиран 3-и. Така втори е Симеон Симеонов от същия клуб с Хонда Сивик. В крайното класиране за сезона Пъчката е втори, а Симеонов 3-и.

Крум Крумов стана шампион в серия Лада, пред Иван Лишев и Дончо Дончев (вдясно)

Шампион в серия Лада в дебютния си сезон стана Крум Крумов с ВАЗ 2105 от АСК Жико-Моторспорт. Той спечели убедително Писта Хасково, като остави на 16 сек втория Дончо Дончев от Green Fox Motorsport, който направи страхотно каране от последна стартова позиция. Дончев е първи в клас X2.

Другият основен претендент за титлата Иван Лишев от АСК Стара Загора завърши 3-и, пред движилия се дълго време на 2-а позиция Огнян Патенов.

След финала на Писта Хасково се състоя и годишното награждаване на АФБ, на което призьорите във всички дисциплини получиха купите си. Видео от него можете да видите долу на линка (Гледайте във Facebook).

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.