Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кампос на път да успеят с проекта си

Кампос на път да успеят с проекта си

58
0

Изглежда, че от тима на Кампос все пак ще успеят да стигнат до стартовата решетка след някои промени.

Мажоритарният собственик Хосе Рамон Карабанте е на път да поеме изцяло контрола над отбора от Адриан Кампос. Напоследък доста се говореше за финансовите проблеми на Кампос, но Карабнте в момента работи върху изпълнението на плащанията към Далара и Косуърт.

Единият пилот на тима със сигурност ще бъде Бруно Сена, който вече има договор с тима. За другото място изглежда се борят Карун Чандок и Бертран Багет. За ръководството на екипа Карабанте ще разчита на Колин Колес (бивш шеф на Спайкър и Форс Индия) и на бившия технически директор на Ред Бул Джеф Уилис.

Възможно е дебютът да бъде още на 14 март в Бахрейн, но не е изключено и първите състезания да бъдат пропуснати. Екипът вероятно няма да бъде и готов за последния тест в Барселона, който ще се проведе от 25 до 28 февруари.

Все още не е известно дали Колес и Уилис ще се обвържат дългосрочно с тима. Адриан Кампос, който вероятно ще запази ръководна роля в тима, също не е коментирал.

Междувременно имаше слухове, че от следващата година отборът може да стане собственост на Фолксваген. Все още обаче няма някакво развитие по тази страна на въпроса.