Начало Други Кампос Рейсинг ще участва в WTCC с два Шевроле Круз и два...

Кампос Рейсинг ще участва в WTCC с два Шевроле Круз и два Сеат Леон

43
0
Душан Боркович

Кампос Рейсинг ще участва с четири автомобила в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Испанският тим ще е с два Шевроле Круза, подготвени от RML, които ще бъдат управлявани от Душан Боркович и Хюго Валенте. С два Сеат Леон пък ще вземе участие в Йокохама Трофи, където ще се състезават коли със спецификации от 2013 г. Имената на състезателите за тях ще бъдат обявени по-късно.

Отборът ще бъде управляван на писта от Хоан Орус.

29-годишният Боркович е първият сръбски пилот в WTCC и ще дебютира в шампионата догодина. Той печели титлата в европейския планински шампионат (категория 1) през 2012 г., след което се състезава в първенството на Стария континент за туристически автомобили и е трети в клас S2000.

Планът по принцип бе да се състезавам в Йокохама Трофи със Сеат Леон. Наскоро обаче отборът ми предложи Шевроле в елитния клас, където ще карам срещу топпилотите в категорията – коментира Душан.

Валенте е на 21 години, от Франция и ще кара за втори сезон в WTCC. Най-добрият му резултат за 2013-та е осмо място в Аржентина.

Наистина съм щастлив, че подписах отново с Кампос Рейсинг. Отборът е опитен и съм наистина развълнуван от това, че ще карам един от новите Шевроле-ти. Научих много в Сеат-а през 2013-та и сега ми предстои предизвикателството да свикна с по-бърз автомобил. За мен е привилегия да съм третия френски пилот в WTCC редом със звезди като Себастиен Льоб и Иван Мюлер. Трудно ще е да ги победим с техните Ситроен-и, но целта ми е да продължа да се уча и подобрявам, като отново се класирам в Q2. Кой знае какво може да се случи при обръщането на стартовата решетка… – каза Валенте.