Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Капито се надява да задържи Ръсел в Уилямс

Капито се надява да задържи Ръсел в Уилямс

977
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Уилямс
Изпълнителният директор на Уилямс Йост Капито потвърди, че би искал Джордж Ръсел да остане в отбора и след края на настоящия сезон.

Договорът на британеца изтича в края на тази година. Във връзка с това Ръсел заяви, че иска многогодишен договор, който да му даде стабилност и дълголетие в следващата фаза от кариерата си във Формула 1.

„Където и да се озове догодина, бих искал да кажа, че искам да задържа Ръсел за още няколко години. Надявам се, че има възможност той да продължи работата си по нашия проект. Той е страхотен пилот и върши невероятна работа. Мисля, че би се вписал идеално в бъдещето на отбора.“, сподели Йост Капито.

„Мисля, че той вярва в нашия проект и има шансове да го задържим за в бъдеще. Обичам състезателите, които изискват повече от тима и винаги са готови да дадат максимума от себе си. Джордж е част от академията на Мерцедес от много години, така че ще бъде много трудно да го пуснат лесно. Ще видим. Все още не сме решили кои ще са пилотите ни за следващия сезон“, каза Йост Капито.

Ръсел направи дебюта си в Гран при на Австралия през 2019 и не бе спечелил точка в следващите 41 състезания. Британецът замести Люис Хамилтън във втората надпревара в Бахрейн, където бе на крачка от победата, но в крайна сметка завърши на девета позиция. В първата тренировка Джордж остана 19-ти, докато във втората се изкачи три позиции напред, като изпревари своя съотборник Николас Латифи и пилотите на Хаас.