Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карабанте обвини спонсорите в недостатъчна заинтересованост

Карабанте обвини спонсорите в недостатъчна заинтересованост

31
0
Хосе Рамон Карабанте

Собственикът на Испания Рейсинг – Хосе Рамон Карабанте, обвини спонсорите в това, че не оценяват истинската стойност на Формула 1, но въпреки трудностите уточни и че проектът му в Гран при е дългосрочен и той не смята да се отказва.

„Във Ф1 тези дни не е нужно да изхарчиш 5 или 10 милиона евро. Можеш да дойдеш с един или дори с половин милион. Отиваш при големите компании в тази страна и им казваш, че с тяхната подкрепа можеш да вземеш колата на Тойота, да използваш фабриките им и да се класираш в челната осмица от време на време, но въпреки това те не искат да те подкрепят.

Имаме испански тим, който можеше да е дори още по-испански с пилот като Педро де ла Роса, но компаниите не се включиха.

Проектът ни е дългосрочен и ще видим дали в рамките на две или три години ще успеем да се утвърдим, каквато бе първоначалната идея.

Колата ни се прави отчасти в Германия и отчасти в Англия и ще бъде готова навреме. Работим по нея от известно време и със сигурност тя ще присъства в Бахрейн. Тази година бе доста по-трудно, но този път ще бъдем и на зимните тестове.

За съжаление нещата с Тойота не се получиха, но двигателят на Косуърт просто не пасваше на колата им, а ние не можехме да нарушим договора си с Косуърт“, обясни Карабанте.