Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Слим смята да остане верен на Заубер

Карлос Слим смята да остане верен на Заубер

32
0
Серхио Перес

В настоящия сезон Серхио Перес впечатлява не само своите фенове с добрите си резултати, но също така и своя ментор Карлос Слим. Един от най-богатите хора на планетата и председател на борда на директорите на компанията Телмекс не пропуска да похвали своя храненик пред испанския вестник Марка.

„За момента той изпълнява всичките ми очаквания в най-популярната и силна серия в световен мащаб. Едва ли някои е смятал, че той може да направи две класирания на подиума със Заубер“, обяснява Слим. Той смята, че Перес има всички качества да печели победи и титли във Формула 1. Но какво би се случило с ангажимента към Заубер, ако младият мексиканец изпълни очакванията на не малка част от фенове и специалисти и се присъедини към Ферари?

Слим обяснява, че той смята да остане партньор на отбора от Хинвил, като решението за това е свързано с личността на Петер Заубер. Инстинктът на швейцареца да „надушва“ млади таланти е пословичен. Освен това примерното ръководене на екипа, който с един от най-малките бюджети постига сериозни резултати във Формула 1 е убедило Слим да продължи съвместната работа с швейцареца дори при положение, че Перес напусне тима. Той не би трябвало да е последния талантлив мексиканец в болид на Заубер.

„Съвместната работа има две страни: от една страна нашият интерес е налагането на Серхио като състезател, от другата нашата фирма се е ангажирала с един много амбициозен проект.“

Този проект може и да е завръщането на Мексико в календара на Формула 1, каквито слухове се появиха съвсем скоро. Слим не отрича, че вече има постъпки за това.

„Има обаче все още доста неизвестни, които да решат, дали всичко ще се получи.“

За него е ясно, че трябва да има пилот, с които хората да асоциират страната му и това е по-важно от собственото състезание. Освен това липсва сериозен организатор, който да организира подобно събитие в Мексико.

„Надявам се обаче скоро да успеем да реализираме и този проект.“

Слим е наясно, че автомобилната индустрия би имала сериозен интерес от подобно събитие в Мексико и се надява той и фирмата му да имат изгода от това.

„Спортът отразява модерните технологии и прогреса. Без съмнение има много малко спортове и събития, който могат да се сравняват с Формула 1. Тя се състои всяка година, докато например световното първенство по футбол се провежда веднъж на 4 години, както и Олимпиадата.“