Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Слим твърди, че Гутиерес ще е в Заубер

Карлос Слим твърди, че Гутиерес ще е в Заубер

27
0
Естебан Гутиерес

Карлос Слим заяви, че вярва в избирането на Естебан Гутиерес за втори пилот на Заубер за сезон 2013. Слим е собственик на мексиканската телекомуникационна компания Телмекс, която спонсорира отбора. Телмекс обяви, че ще продължи да подкрепя тима въпреки преминаването на Серхио Перес в Макларън.

Естебан Гутиерес също е спонсориран от компанията.

За сега Заубер са потвърдили единствено мястото на Нико Хюлкенберг в отбора догодина като това на Камуи Кобаяши изглежда несигурно.

Говорим със Заубер за следващия сезон и смятаме да продължим да работим заедно – каза Карлос Слим – Очевидно това ще се случи с участието на мексикански пилот, който е Естебан Гутиерес.

В момента Гутиерес е резервен пилот на екипа и участва в теста на млади пилоти в Абу Даби. Вчера мексиканецът постигна четвърто най-добро време. Той също така участва и в първата свободна  тренировка в Индия в петък, защото заместваше настиналия Серхио Перес.

Отборът не би го включил в тренировка от Формула 1 ако нямаше дългосрочен план за него. Ние няма да участваме във Формула 1 без мексикански пилот. Мисля, че е доста сигурно, че следващата година за първи път ще има двама мексикански пилоти във Ф1, състезаващи се през целия сезон – коментира Слим.