Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян: Показах, че мога да съм конкурентоспособен

Картикеян: Показах, че мога да съм конкурентоспособен

23
0
Нараин Картикеян

Нараин Картикеян бе единственият индийски пилот в първата Гран при на страната, проведена вчера и след финала заяви, че е показал какво може в това толкова специално за него състезание. Сънародникът му Карун Чандок не получи шанс да кара в надпреварата, след като от Лотус предпочетоха да заложат на опита на титулярите си Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, за да пазят 10-то си място при конструкторите.

34-годишният Картикеян зае мястото на Витантонио Лиуци в Испания Рейсинг за изминалия състезателен уикенд. Той дори успя да се класира пред съекипника си Даниел Рикиардо на новата писта Буд Интернешънъл.

Смятам, че показах на всички, че мога да съм конкурентоспособен колкото съекипника си, а него го ценят наистина много. Победих го в надпреварата и ще се опитам да остана във Формула 1 поне още две години – заяви Нараин. – Самият факт, че финиширах, означава много за мен. Много съм щастлив от постигнатото. Това бе целта, не можех да направя нищо повече. Справихме се малко по-добре, отколкото се надявахме.

Картикеян е единственият индиец, печелил точки в Гран при – в печално известния старт в САЩ на Индианаполис, в който участваха само шест болида. Той получи мястото в Испания Рейсинг в голяма степен благодарение на спонсори, но наистина се справи.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.