Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян: Тренирах и се подготвях през цялото време, не се отказах и...

Картикеян: Тренирах и се подготвях през цялото време, не се отказах и за миг

57
0
Нараин Картикеян

След като официално бе потвърден за титуляр в Испания Рейсинг, Нараин Картикеян сподели вижданията си за идващия сезон в интервю, разпространено от пресофиса на тима.

– Как ще се изправиш срещу новите предизвикателства във Формула 1?

– Всичко всъщност започна по време на Гран при на Индия, където имахме добро представяне, довело до увереността, че съм достатъчно конкурентоспособен, за да карам в F1. Не е тайна колко трудно е да се задържи човек в спорта в наши дни, но аз се подготвих психически и физически за всякакви варианти. И вече нямам търпение да се върна на пистата.

– С какво се занимаваше, докато още не бе сигурно, че се връщаш?

– Имаше и добри, и лоши дни – на моменти ми идваше да се откажа, но веднага се появяваше някаква надежда. Беше изтощително чисто психологически, но в крайна сметка всичко е наред. Иначе тренирах упорито – така, както щях да го правя, ако бях сигурен в мястото си още миналата година. Фитнесът е нещо безкрайно важно в F1 и състезанията като цяло. Имаше много разговори, а това означава доста пътуване. Така че нямах време да седя и да се тюхкам.

– Това ще ти е трети сезон в F1, какви цели си поставяш?

– Това в голяма степен зависи от развитието на автомобила, но трябва да отбележа, че нещата изглеждат обещаващи. Нямам съмнения в собствените си възможности и ще натискам здраво. Доста неща се променят тази година, въпреки че по принцип съм в същия тим, но съм сигурен, че ще са за добро. Новото управление е изцяло съсредоточено върху цялостно подобрение на екипа.

– Какво е усещането ти след срещите с новите директори?

– Отборът разполага с много способни хора като Луис Перес-Сала и съотборника ми Педро де ла Роса. Саул (Руис де Марко, CEO на Испания Рейсинг – б.р.) е със страхотен подход и прилага опита си от бизнеса в екипа.

– Как би се определил като пилот?

– Едно нещо е сигурно – никога не се отказвам. Тук съм въпреки всички очаквания.

– Какво знаеш за съекипника си Де ла Роса?

– Първият ми тест бе с Ягуар през 2001 г. и си спомням Педро от онова време. Не го познавам много добре, но съм наясно колко е опитен, а от видяното смятам, че е и чудесен характер. Би трябвало да се разбираме чудесно, ще се опитам да работим хармонично, за да помагаме и на тима да прогресира.

– С какво мислиш, че ще допринесеш за тима?

– Ще направя всичко възможно, за да се придвижим напред. Сигурен съм, че нещата ще са различни този сезон, след като караме в тестовете. Миналия сезон се качих за първи път в новия болид на първото състезание в Австралия.

– Миналата година написа нова страница в историята – стана първият индийски пилот, състезавал се в Гран при на Индия. Какви мечти са ти останали неизпълнени?

– За мен Формула 1 е една безкрайна мечта.