Начало Избрани Късната кола за сигурност е унищожила шансовете на Сайнц за подиум в...

Късната кола за сигурност е унищожила шансовете на Сайнц за подиум в Монца

1615
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц вярва, че късната кола за сигурност е унищожила шансовете му за подиум на Монца. Броени обиколки преди финала на Гран при на Италия 2022 Даниел Рикиардо спря своя болид в участъка между завоите Лесмо заради технически проблем. Това доведе до жълти флагове и появи на сейфти кар, който остана на пистата до края на надпреварата.

Сайнц потегли от дъното на колоната в Италия заради използване на нова задвижваща система в неговия автомобил Ферари F1-75. Испанецът направи добър старт и обиколка след обиколка си пробиваше път напред. Само 12 тура след началото на надпреварата на пистата Монца Сайнц стигна до петото място. После той спечели още една позиция по време на периода на виртуална кола за сигурност и бе много близо до челната тройка.

По всичко изглеждаше че пилотът на Ферари ще изпревари Ръсел тъй като бе с по-свежи гуми. За негово нещастие в 48-мата от общо 53 обиколки Даниел Рикиардо спря своя болид на опасно място и предизвика появата на кола за сигурност. В крайна сметка състезанието завърши зад зеления автомобил Астън Мартин V8 Вантидж. Този завършек на домашното състезание за Ферари определено разочарова както Льоклер, така и Сайнц. 28-годишният състезател смята, че е можел да се качи на подиума.

„[Бях] малко разочарован в края на състезанието. Очевидно бях толкова близо до подиума. В последните обиколки топях изоставането си от Ръсел със секунда и половина на обиколка“, сподели Сайнц.

„За съжаление автомобилът за сигурност излезе в най-неподходящия момент. Имах наистина добро темпо. Знам, че можех да направя още изпреварвания и да бъда на подиума.“

Въпреки че Ферари отново не успя да се пребори с Ред Бул и Макс Верстапен, Сайнц е сигурен, че Скудерията е наваксала част от изоставането си от Червените бикове.

„Със сигурност сме наваксали част от изоставането си, защото вчера бяхме наистина бърз. Чувствах се наистина добре с автомобила, особено по време на стинта с меките гуми. Също така нямах никакви проблеми при изпреварванията на други болиди.“

„Чувствам, че направихме крачка напред. Сега трябва да продължим да се възползваме максимално от състезанията. Ако всичко бъде наред, резултатите сами ще дойдат“, допълни Карлос Сайнц.