Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Каталуния остава в календара за 2020 г.

Каталуния остава в календара за 2020 г.

571
0
F1, Формула 1, Гран при на Испания, Барселона, Каталуния, Каталуня
снимка: Пирели

Гран при на Испания на пистата Каталуния ще бъде част от календара на Формула 1 през 2020 г. Правителството на областта Каталуния, Кралският автомобилен клуб (RACC) и градският съвет на Монтмело подписаха споразумение с Формула Уан Мениджмънт (FOM) и подсигуриха мястото на надпреварата в F1 за поне още един сезон.

През 2020 г. Гран при на Испания ще отбележи 50 години присъствие в календара на Гран при. Първото състезание е проведено през 1951 г. на улично трасе в Барселона. През сезоните се състои още на Монжуик и Харама. От 1986 до 1990 г. надпреварата е на пистата Херес, а от 1991-ва – на Каталуния. Стартът догодина ще е 30-ия на трасето до Монтмело.

Състезанието и придружаващите го събития са важни за местната икономика. Според данни на организаторите те са генерирали 163 милиона евро през 2019 г.

„Радваме се да потвърдим, че Гран при на Испания ще остане в календара и през 2020 г.”, коментира председателят и главен изпълнителен директор на FOM Чейс Кери.

„Испания е страна с огромни традиции в автомобилизма. Решението да продължим да провеждаме състезание от Формула 1 там е част от стратегията ни да запазим спорта в държавите, където са корените му, докато същевременно разширяваме листата към нови територии.”