Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофата на Мик Шумахер в Монте Карло може да струва $500 000...

Катастрофата на Мик Шумахер в Монте Карло може да струва $500 000 на Хаас

3288
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: F1/ФИА

Гюнтер Щайнер изобщо не бе доволен от катастрофата на Мик Шумахер по време на уикенда за Гран при на Монако, която може да струва на тима на Хаас около половин милион долара. 22-годишният пилот се блъсна в бариерите по време на последната тренировка в събота. Повредите бяха толкова сериозни, че не можа да участва в квалификацията. Въз основа на представянето в първите сесии бе допуснат до старта и в крайна сметка завърши 18-ти в състезанието. Съотборникът му Никита Мазепин бе 17-ти.

„Очевидно говоренето ми не проработи“, заяви Щайнер, чиято основна инструкция към пилотите му преди уикенда в Монте Карло бе да се пазят от стените и бариерите

„Разочароващо е, защото в Монако най-важната сесия е квалификацията. Не е добре да пропускаш и минута на такова трасе, което е наистина много особено. Следващия път като дойде тук, на Мик ще му се иска да не бе изпуснал нищо. Иначе имаме резервни части, но това ще ни струва между $300 000 и $500 000. Само предното крило е 150 000 долара.“

„Добре е, че и двете коли завършиха надпреварата без проблеми. Мик имаше моментен проблем със задвижващата система, който смятаме, че бе свързан с налягането на горивото. Поне успя да продължи и стигна до финала. Момчетата научиха много за Монте Карло. Нищо особено не се случи, което да ни даде шанс за нещо повече. След като вече се озовеш в момента със сините знамена, температурата в гумите пада и отиваш все по-назад и по-назад. Това се случи с нас в надпреварата“, допълни Щайнер.

Точно такова описание направи и Джордж Ръсел. Пилотът на Уилямс сподели, че според него Хаас в момента се намира в ситуацията, в която бе отборът от Гроув преди две години

„Невероятно трудно е. Когато намаляваш, (за да пропускаш други коли) температурата пада и после нямаш сцепление. Наистина е кошмар. От всички писти тази е най-ужасната за една лоша или бавна кола. За мен бе трудно, не завиждам и на момчетата на Хаас. Това бяхме ние преди две години“, обясни Ръсел.

Мик Шумахер смяташе, че по време на състезанието се е доближил като темпо до колите в средата на колоната.

„Загубих доста време заради техническия проблем. Трябваше и да пусна Никита напред, защото не успяхме да го оправим бързо. След това темпото бе доста добро. Според мен се доближихме до скоростта на пилотите в средата на колоната. Като цяло научих много през изминалия уикенд. Имаше и положителни, и негативни моменти“, коментира той.

Мазепин допълни, че състезанието е било изключително напрегнато.

„Откакто се състезавам с едноместни болиди никога не ми е било необходима толкова концентрация, защото на пистата – независимо, че сме един от най-бавните отбори – всички летят. В един момент усетих като че ли докоснах стената на 14-ти завой. Точно там излетя Шарл [Льоклер] в квалификацията. Просто не може да бъркаш. Колата бе доста трудна за управление, но имаме известен напредък с екипа“, заяви руснакът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haas F1 Team (@haasf1team)