Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофи като тази на Силвърстоун се случват, заяви Райконен

Катастрофи като тази на Силвърстоун се случват, заяви Райконен

62
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви, че катастрофи като тази, която претърпя той в началото на Гран при на Великобритания, се случват в спорта.

Финландският пилот на Ферари е напълно възстановен след удара и сподели, че няма никакви проблеми. Той се удари в бариерата на правата Уелингтън, след като излетя от пистата, след това се върна на нея и изтърва контрола върху болида си. вследствие на катастрофата Кими не кара в теста на Силвърстоун, който се проведе след състезанието там.

На въпроса какво се случи, Райконен отговори в обичайния си стил, но с усмивка:

–  Катастрофирах, предполагам, че сте видели! Малко болеше, но сега всичко е наред. Натъртих си най-много ребрата и затова не карах в теста. Сега обаче всичко е както трябва. Може и да съм имал по-големи катастрофи, но сигурно не много. Просто се случва. И боли. Понякога обаче инцидентът може да стане с ниска скорост и да пострадаш лошо. Нямах късмет, но поне последствията не бяха сериозни. Това е част от спорта.

Темата за представянето на Ферари в сезона досега неизбежно бе засегната. Кими заяви, че очевидно сезонът не е лесен за Скудерията, но се надява в някакъв момент това да се промени.

Трябва да стане, не може да продължава още дълго така. Изобщо не е забавно. Такива неща са ми се случвали и преди, но винаги съм успявал да ги обърна. Наистина вярвам, че ще се справим и ще променим ситуацията. Трябва да оправим проблемите си и нещата да се получат така, както ги искам. Сигурен съм, че можем да се върнем на желаните позиции – допълни Райконен.

Райконен има едва 19 точки до настоящия момент в сравнение с актива на съотборника си Фернандо Алонсо – 87. Той настоя, че отборът трябва да оправи колата, но не е сигурен колко време ще отнеме това, тъй като зависи от много неща.

Финландецът допълни, че има договор с Ферари и не се притеснява за бъдещето.