Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам махна крилцето на каналите на изпускателните тръби

Катерам махна крилцето на каналите на изпускателните тръби

37
0
Катерам,Шарл Пик

От Катерам са се съобразили с мнението на техническите лица от ФИА, че тяхното крилце в края на ауспуховите канали е нелегално. Елементът не се появи в първия ден на последните предсезонни тестове. Това вероятно ще е една от промените, които трябва да бъдат направени в екипа, за да се повиши конкурентоспособността му. Вчера в Барселона болидът на отбора отново изглеждаше по-бавен от прекия съперник Маруся и освен добрата надеждност на СТ03 нямаше обнадеждаващи новини.

Голите цифри говорят: 83 обиколки направени от Шарл Пик, време (1:28.644 мин.) по-бавно с 6 секунди от това на първия. Това обаче изглежда не притеснява французина.

„Първият ден от финалните тестове бе наред. Поредният ден без проблеми и с константно представяне, както и през всички останали дни на изпитания досега“, обясни Пик.

Въпреки това вчерашният ден не бе толкова скучен, колкото звучаха думите на новото попълнение в отбора. Дъждовете в началото на деня промениха програмата на отбора.

„Бяхме планирали симулации на състезание и квалификация, но заради дъждовете отложихме тази на състезанието за неделя, когато аз отново ще се кача в колата. Тогава ще сме в състояние да използваме всичко, което изпитвахме в последните дни.“

Днес и утре на пистата ще кара Гийдо ван дер Гарде.