Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам обявиха новите собственици и управление

Катерам обявиха новите собственици и управление

33
0
завод,Катерам,Лийфийлд,фабрика

Катерам обявиха официално, че Тони Фернандес и неговите партньори са продали отбора от Формула 1 на консорциум от швейцарски и близкоизточни инвеститори, които са били съветвани от бившия шеф на Форс Индия и Испания Рейсинг Колин Колес.

Според условията на продажбата отборът ще продължи да се състезава като Катерам F1 Тийм, като в близкото бъдеще ще продължи да бъде базиран в Лийфийлд. Продажбата влиза в сила незабавно. Бившият пилот от Формула 1 Кристиян Алберс – с помощта на Манфреди Равето – ще поеме ежедневното управление на тима, замествайки Сирил Абитебул, който напуска, за да преследва нови предизвикателства – се казва още в изявлението.

Самият Алберс коментира, че всички са наясно колко голямо е предизвикателството във втората половина от колоната.

Целта ни е десето място в шампионата за 2014 г. Ще работим за бъдещето на тима и ще подсигурим необходимите ресурси за развитие и растеж – допълни той.

Името на Колин Колес пък се споменаваше досега единствено във връзка с един от новите проекти, кандидатствали за слот във Формула 1. През последните седмици се твърди, че румънският екип Форца Роса е получил одобрение от ФИА за участие в Гран при. Официално обаче това не бе потвърдено. Включването името на Колес в съобщението на Катерам доведе до предположения, че е възможно да става дума за сливане на двете предприятия. Друг вариант е румънският проект да не се осъществи.