Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам обявиха официално привличането на Ван дер Гарде

Катерам обявиха официално привличането на Ван дер Гарде

72
0
Гийдо Ван дер Гарде

Екипът на Катерам обяви официално днес привличането на Гийдо ван дер Гарде за титулярен пилот на отбора. Холандецът бе резервен състезател на екипа миналия сезон и това на практика е повишение за него. Тимът обяви по-рано другия си пилот – Шарл Пик.

При това положение във Формула 1 останаха две свободни места – във Форс Индия и Маруся.

Привличането на Ван дер Гарде за титуляр е логична стъпка в развитието отношенията на отбора и състезателя.

Всички в екипа са доволни, че най-после можем да потвърдим, че Гийдо ще кара за нас през 2013 г. във Формула 1 – заяви шефът на тима Сирил Абитебул. – Той е част от семейството ни от началото на 2012-а, когато се присъедини от GP2 екипа ни. Вписа се много добре в екипа, направи чудесно впечатление в петъчните сесии, когато кара, непрекъснато подобряваше темпото и техническите си познания, както и отношенията си с инженери и механици. Всичко това ни показа ясно, че е готов за повишението.

Абитебул допълни, че Катерам продължава да се разраства като отбор и в същото време в екипа са решени да дават шанс на млади таланти да напредват в кариерата.

– Това е шансът на Гийдо да покаже, че заслужава място на най-високото ниво в глобалния автомобилен пазар. С Шарл са били съекипници на по-ранен етап и затова изборът е отличен. Сезонът ще е много интересен и нямаме търпение да видим Гийдо да продължи напред – каза още шефът на тима.

Пилотът бе радостен от новината и благодари на Абитебюл, Тони Фернандес и всички, работили упорито, за да стигне той до F1.

– Знам, че съм готов да направя стъпката до Формула 1. Работата през цялата ми кариера и особено трудът през миналата година ме доведоха до крайната цел. През 2012 г. се интегрирах напълно в отбора. Сега мога да продължа да уча на най-високото ниво в моторспорта и да докажа, че съм готов за F1. Нямам търпение да започна работа – сподели Ван дер Гарде.