Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам спасиха 10-то място в последния момент

Катерам спасиха 10-то място в последния момент

52
0
Виталий Петров,Хейки Ковалайнен

Тимът на Катерам спаси в последния възможен момент 10-то място при конструкторите, което бе на път да изгуби окончателно от Маруся. Благодарение на Виталий Петров обаче, който финишира 11-ти, екипът се върна на позицията, гарантираща значително по-сериозна сума при разпределението на приходите от телевизионни права.

Руският пилот заяви, че е щастлив след надпреварата от постижението, въпреки че най-вероятно ще загуби мястото си в отбора за догодина.

Много съм доволен за целия тим и искам да благодаря на всеки един човек в него за фантастичната работа в толкова трудни условия. Да видя какво означаваше това десето място при конструкторите за всички, бе наистина специален момент и според мен го заслужавахме след толкова упоритата ни работа през сезона – коментира Петров.

Съекипникът му Хейки Ковалайнен, който също може би губи кокпита си, бе малко по-назад в подреждането на Интерлагос. Той също бе доволен за отбора:

В моменти като този всичко може да се случи и според мен добрата работа в целия тим ни изведе на настоящата позиция.

Новият шеф на Катерам в F1 Сирил Абитебул записа страхотен резултат броени месеци, след като пое поста от собственика на екипа Тони Фернандес.

Беше трудна година, през която не се представихме на желаното от нас ниво, но в крайна сметка имаме причина да празнуваме – заяви той. – Всеки пилот, финиширал в толкова сложни условия като тези на Интерлагос, заслужава възхищение, а нашите двама състезатели направиха точно това. Затова можем да се гордеем със свършената работа. Опазиха колите си на трасето при наличието на толкова много инциденти и се възползваха максимално от възникналите ситуации. Заслужавахме да си върнем 10-то място. Резултатите ни през сезона бяха по-добри от тези на най-близкия ни съперник и сграбчихме шанса, когато ни бе предоставен.