Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам търси баланс в избора си на пилоти за 2014

Катерам търси баланс в избора си на пилоти за 2014

31
0
Сирил Абитебул

Отборът на Катерам иска да заложи на опитен пилот и млад талантлив състезател за сезон 2014, каза шефът на отбора Сирил Абитебул.

Катерам и Заубер са двата екипа, които все още не са потвърдили и двамата си пилоти за догодина. По едно свободно място има във Форс Индия и Маруся. Бъдещето на Адриан Сутил, Пол ди Реста, Естебан Гутиерес, Серхио Перес, Гийдо ван дер Гарде, Шарл Пик и Макс Чилтън все още не е ясно, както и дали 18-годишният руснак Сергей Сироткин ще дебютира в F1 със Заубер през 2014 г.

Комбинация от опит и свежа кръв е това, което търсим за следващата година. В Катерам подкрепяме младите пилоти и това няма да се промени. Хубаво е да имаме опитен състезател, защото това ни носи увереност по отношение на обратната информация и анализите, тъй като следващата година ще сме в пълно неведение на старта. Разбира се, ще има огромно количество данни и информация за усвояване. Така че може би ще е полезно да имаме пилот, който да ни ориентира точно, за да спестим време. Това, което не искам да имаме, е извинението, че проблемът е със състезателя, а не с колата. Бихме искали да имаме способен пилот – коментира Абитебул.

Един от кандидатите за място в отбора е Хейки Ковалайнен, който този сезон бе резервен пилот на Катерам и кара в 6 от петъчните тренировки, за да помогне на отбора с развитието на колата. Също така стана ясно, че Естебан Гутиерес е посетил фабриката на тима в Лийфилд в сряда.

Хейки е една от опциите ни, виждате, че има голямо раздвижване в падока. Знам, че не сме приоритет за по-опитните пилоти, но може би ще има повече състезатели с опит, отколкото свободни места. (Данил) Квят ще дебютира в спорта, както и (Кевин) Магнусен. Само един пилот се оттегля – Марк Уебър, така че нещо трябва да се случи. Отворени сме към доказали се таланти и има много добри състезатели както във, така и извън Формула 1. В момента протичат много разговори. Бих искал нещата да се решат бързо – каза още Абитебул.