Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Като дебютант съм след толкова години извън F1, твърди Кубица

Като дебютант съм след толкова години извън F1, твърди Кубица

694
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица

Роберт Кубица заяви, че се чувства като дебютант в спорта преди началото на новия сезон в Австралия. Полякът се състезава във Формула 1 между 2006 и 2010 г., преди да претърпи жестоката си катастрофа на рали в Италия в началото на 2011 г.

Сега след 8 пропуснати сезона, той отново ще се състезава в Гран при. Кубица ще бъде пилот на Уилямс и ще има за съотборник Джордж Ръсел. Заради многото промени в спорта той смята, че ще е като новобранец.

„Формула 1 се промени много за последните 8-9 сезона. Затова съм един вид дебютант, каза Роберт. – Когато се състезаваш във F1, никога не е лесно. Винаги искаш да си по-добре подготвен. Факт е, че нямахме лесен старт на зимните тестове.

Не преминах през много неща, при които би трябвало да мина като процедури и изпитания. Трябва да направя максималното възможно тук в Австралия. Не можем да променим миналото. Ще има много неща, които трябва да научим.“

Кубица призна, че с новата кола FW42 е доста непредвидима. И с нея той не се е чувствал уверен в нито един от завоите на пистата Каталуня. Според него това е по-големият проблем, а не толкова в липсата на скорост в обиколката като цяло.