Начало Top Moto News Кавазаки показа моторите за сезон 2023 в WSBK

Кавазаки показа моторите за сезон 2023 в WSBK

201
0
Кавазаки WSBK 2023
снимка, Кавазаки

Кавазаки показа моторите за сезон 2023 в WSBK. Това се случи по време на специална презентация в Барселона. Японският производител представи обновената версия на мотора Ninja ZX-10 RR, която ще бъде карана от Джонатан Рей и Алекс Лоус.

Кавазаки стана поредният производител, който разкри дизайна и разцветката на своите мотори за 2023 г. Японците продължават участието си в световния Супербайк шампионат и ще се борят за световната титла с Джонатан Рей. Шесткратният първенец продължава да е гладен за успехи, макар да стана най-успешният състезател в историята на WSBK. Миналата година той завърши на трета позиция и бе изпреварен от настоящия световен шампион Алваро Баутиста от Дукати, както и от шампионът от 2021 г. Топрак Разгатлиоглу с Ямаха.

„Наистина се вълнувам от новия сезон. Имахме наистина солиден извънсезонен период. Вълнувам се също така да отида на Филип Айлънд и да започна годината по начин, който ни се струва по-нормален“, сподели Рей.

„Чувствам, че се подготвих наистина добре докато бях далеч от пистата. Направихме няколко подобрения по време на зимните тестове, което е много мотивиращо. Хубаво е, че наоколо има някои нови хора. Това само по себе си носи различно усещане. Нямам търпение да започна работа през сезон 2023 в WSBK. Постигнахме напредък с мотора и работим усилено, за да се опитаме да подобрим усещането и резултатите си от миналия сезон. Надявам се, че ще можем да се борим за победи в състезанията и да се борим за световната титла“, добави пилотът на Кавазаки.

Рей отново ще си партнира с Алекс Лоус. Британецът започва четвъртия си пореден сезон със заводския екип на Кавазаки. Целта на двукратния победител в WSBK е да бъде близо до челото на колоната.

„Харесва ми как изглежда дизайна на мотора на сезон 2023. Миналата година имах доста добра скорост и доста силни представяния в квалификациите. Това ми позволи да се доближавам до първите трима. С напредването на състезанието сцеплението често спадаше, заради което се борех малко повече. Това е област, върху която сме се фокусирали“, каза Лоус.

„Наистина очаквам годината с нетърпение. Имах добра зимна пауза и наистина нямам търпение да започна. Вече минаха няколко години, откакто участвам в WSBK. Въпреки това все още се вълнувам така, сякаш ми е за първи път, както се чувствах през 2014 г. Сега с нетърпение очаквам да пристигна в Австралия и да започна работа“, допълни състезателят Кавазаки.

Джонатан Рей и Алекс Лоус, Кавазаки
Джонатан Рей и Алекс Лоус, снимка Кавазаки

Сезон 2023 в WSBK ще започне в Австралия на 24 – 25 февруари. Домакин на събитието ще бъде пистата Филип Айлънд.