Начало Moto News Кейси Стоунър с втора поредна победа за сезона на Мотеги

Кейси Стоунър с втора поредна победа за сезона на Мотеги

31
0
MotoGP,Кейси Стоунър

Пилотът на Дукати Кейси Стоунър взе втората си победа за тазгодишния сезон в провелотото се този уикенд състезание за Голямата награда на Япония от MotoGP.

Австралиецът стартира от втора позиция, но веднага успя да изпревари започналия състезанието от полпозишън Андреа Довициозо (Репсол Хонда) и бавно, но методично натрупа аванс, за да финишира необезпокояван състезанието на пистата Мотеги.

Без съмнение обаче най-интересната битка по време на надпреварата се състоя между съотборниците в отбора на Фиат Ямаха – Валентино Роси и Хорхе Лоренцо, чиято борба бе за последното място на подиума. В крайна сметка само няколко завоя преди финала „Доктора“ успя да изпревари Лоренцо и завърши надпреварата на трета позиция.

Пети завърши Колин Едуардс от екипа на Монстер Ямаха Тек 3, което е най-доброто класиране на американеца този сезон. Зад него Топ 10 завършиха съответно Марко Симончели (Сан Карло Грезини Хонда), Алваро Баутиста (Сузуки), съотборника на Едуардс – Бен Спийс, Ранди де Пюние (LCR Хонда) и Хироши Аояма от екипа на Интерветен Хонда.

Участие в състезанието не взе Дани Педроса от тима на Репсол Хонда, който бе подложен на двучасова операция в събота, при която в крака му бе сложен титаниев пирон. Това бе необходимо, тъй като испанецът падна лошо в свободните тренировки в петък.

Така Хорхе Лоренцо вече има преднина от цели 69 точки в генералното подреждане 4 кръга преди края на сезона.