Начало Рали Кенел: Грешките на Ожие ще му помогнат

Кенел: Грешките на Ожие ще му помогнат

34
0
?????? ?????

Грешките на Себастиен Ожие в последната фаза от тазгодишния световен рали шампионат не са били изненада за шефа на Ситроен Оливие Кенел, коментира самият той.

През сезон 2010 Ожие постигна първите две победи в кариерата си като рали пилот на световно ниво (в Португали и Япония). В последните три старта обаче французинът допусна серия от грешки, които на практика му отнеха вицешампионското място.

Фактите са безспорни, но ситуацията бе обяснена от шефа на спортното подразделение на Ситроен Оливие Кенел по следния начин:

– Случи се нещо лошо, но то бе за добро. Инцидентът, който Ожие претърпя във Великобритания, не бе изненада за мен, защото тогава той се съревноваваше с Петер Солберг и Себастиен Льоб. Но той няма опит, а освен това в Уелс изобщо не е лесно. Ожие е победител, но тогава бе твърде амбициран. Нуждае се от опит, за да разбира какво може да се случи, защото това ще помогне на неговия самоконтрол. Инцидентът, който претърпя, ще му помогне за следващия сезон, така че трябва да сме позитивни.