Начало Рали Кенел: И в Португалия, както във всеки кръг, ще започнем с желание...

Кенел: И в Португалия, както във всеки кръг, ще започнем с желание за победа

26
0
?????? ?????

Да спечелят максимален брой точки за конструкторския шампионат ще е основната цел на заводският екип на Ситроен и пилотите му Себастиен Льоб и Себастиен Ожие. Това подчерта шефът на отбора Оливие Кенел, който разчита двамата състезатели да действат като тандем.

Френският тим сякаш по традиция не започна сезона с победа в първия кръг в Швеция – рали, което се счита за запазена от конкурентите им от Форд територия. Ситроен обаче демонстрираха на какво са способни в рали Мексико, печелейки надпреварата със Себастиен Льоб.

По отношение на предстоящия трети старт от календара в Португалия шефът на Ситроен Оливие Кенел обобщи целите на тима по следния начин:

– Целите не са различни от тези за предишното или следващото рали – започваме всеки кръг с намерение за победа. Нашите пилоти знаят кое е основното, те трябва да помогнат на Ситроен да спечели нова световна титла при конструкторите. Ако постигнат тази цел, тогава е очевидно, че единият или другият или и двамата ще бъдат в позиция да спечелят титлата при пилотите. В Португалия трябва да спечелят колкото се може повече точки. За да го направят, трябва да започнат ралито с намерение за победа.