Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кевин Магнусен може да стане пилот на Рено

Кевин Магнусен може да стане пилот на Рено

117
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен може да стане титулярен пилот на Рено през новия сезон във Формула 1. Според британски медии френската компания, която се завръща през 2016 г. в Гран при със заводски отбор, е готова да взема датчанина.

Магнусен дебютира в F1 през 2014 г., но за следващия сезон отстъпи мястото си на Фернандо Алонсо, като бе понижен в ролята на резервен пилот. По-късно през 2015 г. босът на Макларън Рон Денис обяви, че повече няма да разчита на Кевин. Той обаче търси начин да се завърне във Формула 1.

По документи единствените свободни пилотски места са в отбора на Мейнър. Но е възможно да се отвори такова в Рено, където договорите на Пастор Малдонадо и Джолион Палмър са подписвани пред смяната на собствеността.

По-вероятно е да бъде прекратен контрактът на Палмър, тъй като Малдонадо носи солидни спонсорски средства (около 30 млн. евро на сезон) чрез петролната компания на Венецуела PDVSA. Позицията на венецуелеца обаче също не е сигурна заради нестабилната политическа обстановка в родината му. Твърди се, че PDVSA закъснява с плащания, но говорител от Енстън заяви, че засега всички приказки около отбора са само спекулации. „Имаме договор с Пастор. Това е ситуацията в момента. Кой знае какво може да се случи до Австралия? Но засега продължаваме да работим с Пастор и Джолион”, допълни говорителят на екипа.