Начало Автомобили КИА показва четвъртото поколение Рио, усъвършенстваните Каренс и Соул

КИА показва четвъртото поколение Рио, усъвършенстваните Каренс и Соул

49
0

Четвърто поколение КИА Рио дебютира днес на световното автомобилно изложение в Париж 2016. Освен изцяло новото Рио КИА представя усъвършенстваните модели Каренс и Соул, както и новата T-GDI версия с още по-голяма мощност на КИА Соул.

Рио е бестселърът на корейския автомобилен производител с повече от 473 000 продадени бройки през 2015 г., което се равнява на 16% от годишните продажби на КИА. Новото Рио надгражда ключовите предимства на предшественика си – превъзходен дизайн, ниски експлоатационни разходи, практичност, най-модерните системи за безопасност в своя клас, удобство и комфорт.

Новият модел е най-високотехнологичната разработка от всички поколения Рио. Автомобилът е оборудван с последни технологии, системи за безопасност и комуникационна свързаност. Четвърто поколение Рио ще предлага както Android Auto™, така и Apple CarPlay™ интеграция и ще бъде първият автомобил в своя клас със система за автономно аварийно спиране с разпознаване на пешеходци.

Автомобилът ще се задвижва от широка гама бензинови и дизелови двигатели. По-специално Рио ще разчита на най-новите 3-цилиндрови 1,0 л T-GDI двигатели на КИА (турбо бензинови с директно впръскване), които съчетават висока ефективност с ниски емисии.

КИА обновява линията Соул

КИА въвежда серия от подобрения в компактния SUV Соул, с което ще увеличи популярността му сред феновете от цял свят. Освеженият Соул е с модернизиран интериорен и екстериорен дизайн в съчетание с нови технологии за безопасност и развлечение.

Соул се отличава с обновена предна и задна броня за по-солиден външен вид, опционални HID фарове с LED дневни светлини и освежена версия на емблематичната радиаторна решетка на КИА, тип „тигров нос”. По отношение на салона, обновеният Соул разполага с модерна текстилна тапицерия в едноцветен или двуцветен вариант (черно, черно и сиво, черно и кафяво). Черният гланц и метални акценти на скоростния лост са добавена стойност към общото луксозно излъчване на интериора.

Клиентите могат да избират между най-новите 5.0, 7.0 или 8.0-инчови цветни сензорни екрани на информационно-развлекателната система с интерфейс човек-машина (HMI). Новата HMI система в стил смартфон осигурява контрол на аудио-визуалната навигация чрез сензорен екран и се предлага с Apple CarPlay™ и Android Auto™ за пълна смартфон интеграция. В задната част на салона е добавен нов USB изход, позволяващ на пасажерите да зареждат мобилните си устройства, а водачът може да разчита на чистачки, снабдени със сензори за дъжд.

КИА лансира нов T-GDI Соул с мощност 204 к.с.

Заедно с обновената линия Соул, КИА пуска на пазара и новата мощна T-GDI версия на модела с 1,6 л T-GDI двигател (турбо бензинов с директно впръскване) с 204 к.с. – най-мощният Соул, конструиран от корейската компания.

С новия T-GDI двигател автомобилът ускорява до 100 км/ч за 7.8 секунди, а максималната скорост достига 200 км/ч. Двигателят предава мощност на предните колела посредством новата високотехнологична 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител (7DCT), налична само в T-GDI модела, която осигурява незабавна смяна на предавките и безкомпромисно ускорение при всички скорости.

Усъвършенстван дизайн и технологии за КИА Каренс 2017

Каренс 2017 ще предложи на клиентите освежена визия, подобрена функционалност, съвременни технологии за сигурност и по-добри характеристики на свързаност. Броните са рестилизирани, актуализирана е визията на радиаторната решетка. Последната версия на Каренс се предлага със 7.0 или 8.0-инчов сензорен екран на КИА с интерфейс човек-машина (HMI) и навигация, както и Apple CarPlay™ и Android Auto™ за пълна смартфон интеграция. Каренс разполага с усъвършенствани системи DRiVE WISE за подпомагане на водача: система за контрол на мъртвата зона BSD (Blind Spot Detection), система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили RCTA (Rear Cross-Traffic Alert) и със система за предупреждение за ограничение на скоростта (SLIF), Клиентите могат да поръчат новата уредба JBL® Premium Sound за превъзходно качество на звука в салона.