Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кий впечатлен от прогреса на мотора на Рено

Кий впечатлен от прогреса на мотора на Рено

2641
0
Ландо Норис Макларън двигател Рено
снимка: Макларън

Новият технически директор на Макларън Джеймс Кий заяви, че е впечатлен от прогреса на двигателите на Рено за този сезон.

По думите му това е най-голяма стъпка напред, която той е виждал от френския производител досега. Кий започна работа в Уокинг на 25 март тази година, като преди това 7 години бе в Торо Росо.

За тези години тимът от Фаенца в 2 периода използва моторите на Рено, като и двата бяха в новата турбо ера от 2014 г. И съответно Кий познава много добре задвижващите системи на французите и техните качества. И според него подобрението за тази година е най-голямото, което той е виждал.

„Трябва да кажа, че в Рено са направили много добри крачки напред тази година при мотора, каза Кий. – Те са най-добрите, които съм виждал от Рено по отношение на представянето. Това е наистина окуражаващо. Удоволствие е да се работи с тях. За мен това е 3-ият път, в който работя с Рено.“

От работата с Рено е много доволен и новият управляващ директор на Макларън Андреас Зайдъл.

„Мисля, че имаме страхотни връзки с Рено, каза той. – Със Сирил (Абитебул) и хората във Вири отношенията ни са много открити. А аз съм много доволен от стъпката, която направи Рено тази година спрямо миналата по отношение на мощността.“

Новия мотор на Рено похвали и пилотът на заводския тим на французите Даниел Рикиардо. Според него агрегатът вече има истински квалификационен режим с много висока мощност. И той може да бъде използван в решителните части от квалификациите и в определени етапи от състезанието.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter