Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Не можем да сме доволни от резултата

Кими: Не можем да сме доволни от резултата

51
0

Кими Райконен заяви след края на Гран при на Канада, че не може да бъде удовлетворен от резултата си. Финландецът завърши 6-и на пистата Жил Вилньов, като използва стратегия също като съотборника си Фетел с 2 спирания в бокса.

След сериозна битка с Макс Верстапен и Даниел Рикиардо Ледения завърши зад холандеца и пред австралиеца. В края той имаше шанс дори да се класира пред Розберг след завъртането на Нико в предпоследната обиколка, но нямаше достатъчно време да атакува износилия тотално гумите си.

„Не беше лесен уикенд, опитахме се да извадим максимума от колата, коментира Кими. – Поведението на колата беше много добро в някои части от пистата, но в други при студеното време имах трудности с гумите.

Когато можех да натискам, усещах болида добре, но когато трябваше да намаля темпото и да пестя гориво и да пазя гумите губех температура в тях. И след това беше трудно да ги накарам да работят отново. Така беше през почти цялото състезание.”

Райконен коментира още, че не знае какво да очаква от следващото състезание в Баку за Гран при на Европа в края на тази седмица. Той е виждал пистата само на симулатира, но е сигурен, че трасето ще е сложно.