Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими Райконен не е обезкуражен

Кими Райконен не е обезкуражен

40
0

Кими Райконен не е демотивиран от неудачите, които претърпя в последните две състезания, защото според него е невъзможно основните му съперници да нямат подобни проблеми в течение на сезона.
Отпадането му по време на ГП на Испания и ударът в мантинелите по време на квалификацията в Монако провалиха надпреварата му към титлата и в момента той е 15 точки зад лидериде Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Но независимо от напрежението върху него да не допусне по-нататъшно сриване надолу, Райконен заявява, че е уверен в запазването на позициите си като претендент за шампионата, ако не бъде сполетян от нови неприятности.
„Естествено ние искаме да намалим разликата, отколокото да изостанем още по-назад. Аз съм направил само една грешка миналия уикенд в Монако, която струваше много.”, отговаря той на въпрос дали смята, че изпада от надпреварата.
„Според мен, където и другаде да беше, тази грешка нямаше да има такова голямо отражение. Много е трудно да се изпреварва там, но все пак взехме една точка.
Имах две неуспешни състезания поред и ако не беше така, можехме да сме начело. Но ще положим усилия и ще видим как ще свърши всичко.
Трудно е да се мисли, че някой пилот ще успее да проведе сезона без никакви проблеми. Затова ако ние нямаме повече такива, имаме много добър шанс да се върнем начело. Все още битката се води.”
Райконен, който каза това по време на промоционално мероприятие на Бриджстоун в едно училище в Монреал, е уверен, че Ферари ще са много по-силни в Канада, отколокото бяха в Монако.
„Няма да е никак лесно. Мисля, че имаме добър пакет и всички шансове за победа.”
Райконен избягна въвличане в противоречията около критиките на Жак Вилньов спрямо Люис Хамилтън относно агресивното поведение на последния на старта.
„Той (Хамилтън) върши добра работа. Не съм бил достатъчно близко до него по време на състезание за да видя какво прави, но не желая да бъда въвличан в тази случка.”