Начало Рали Кими с подготвителен тест преди рали Гърция 2011

Кими с подготвителен тест преди рали Гърция 2011

32
0

Кими Райконен ще поднови участията си в световния шампионат с предстоящото рали Гърция (16-19 юни). Това ще се случи след около двумесечна пауза, тъй като програмата на финландеца за сезон 2011 не включваше посещение на изминалите вече рали Италия и рали Аржентина.

През 2011 г. Райконен се състезава за частния си тим ICE 1 Racing, но със заводски Ситроен DS3 WRC. В тази връзка последното му участие засега бе рали Йордания през април, където той финишира на 6-а позиция.

Възползвайки се от паузата във WRC програмата си, Кими кара пикап в кръг от серийте NASCAR Camping World Truck Series и в състезанието на пистата Шарлът Спийдуей финишира на 15-а позиция. Седмица по-късно пък се класира 27-и на същото трасе, но този път състезанието бе кръг от NASCAR Nationwide Series.

Сега най-скоро предстоящият ангажимент на Кими отново е свързан с WRC и следващото рали от календара в Гърция. За тази цел финландецът направи специален тест на макадамово трасе в Южна Франция, наподобяващо много условията в Гърция. Там Райконен покри около 150 състезателни километра.

След теста, Беноа Ножие от Ситроен, който е отговорен за рали програмата на Кими, сподели:

– Бяхме много щастливи от представянето на Кими в Йордания и той има добра възможност за Гърция. Намерихме трасе с условия възможно най-близки до тези в Гърция и Кими бе много щастлив. Ще бъде тежко рали, не обезателно за пилотите, но за колите да.

Ножие допълни, че Кими вече не е дебютант и затова ще успее да се справи със ситуацията, колкото и тежка да е тя.