Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими тъжен покрай формата си

Кими тъжен покрай формата си

35
0

Кими Райконен призна, че се чувства „тъжен” по отношение на ситуацията си в тима на Ферари, след като кошмарното състезание в Сингапур сложи край на надеждите му за дублиране на титлата.

Финландецът постепенно отпадна от борбата за титлата, след като в четири поредни състезания не спечели никакви точки. Той изрази разочарованието си от факта, че въпреки изключителния труд на тима няма възвръщаемост.

„Трудно е да намериш точните думи: състезание нощем или денем – това явно не е моята година”- каза той на официалния сайт на Ферари. „Ударих се в стената в Сингапур, когато оставаха само няколко обиколки. Вярно, не се борех за победа, но за много важни точки за тима: така беше и на Спа – отново незавършил.”

„Изглежда, че колкото повече се борим да подобрим ситуацията си, толкова по-малко получаваме. На този етап мога само да се надявам на уикенд, в който всичко върви като хората.”

„И в Сингапур бяхме много бързи, но не и когато бе необходимо. Не получаваш нищо за най-бързата обиколка, ако не я комбинираш със ситуация, в която има значение от нея.”

„Наистина съм тъжен заради ситуацията. Не мога да обясня този тъмен период и няма какво да направя, за да променя случилото се. Трябва да гледаме напред – към последните три състезания.”

Райконен ще играе поддържаща роля на Фелипе Маса в последните три кръга и вярва, че тимът на Ферари накрая може да триумфира и с двете титли.