Начало Рали Кими вероятно ще участва в повечето кръгове от WRC този сезон

Кими вероятно ще участва в повечето кръгове от WRC този сезон

43
0
???? ????????,WRC

Кими Райконен със сигурност ще се състезава във WRC през сезон 2011, потвърди неговият мениджър Стив Робертсън. Въпреки това все още не се споменават подробности относно цялостната програма на финландеца.

До момента Кими Райконен не е разкрил официално плановете си за новия състезателен сезон. Въпреки това личният му мениджър коментира с абсолютна сигурност, че пилотът ще се състезава.

– Кими определено ще се състезава тази година – бе категоричен Робертсън. – Историите, които се разправят, че той няма да прави нищо, са много далеч от истината. Но с неговия малък опит, може би ще е по-добре за самия него да навърти допълнителни тестове, докато другите се състезават.

На фона на многозначното изказване на Робертсън, до момента е ясно, че Райконен ще участва в началния кръг от WRC – рали Швеция (10-13 февруари 2011 г.) с автомобил Ситроен DS3 WRC от името на отбор наречен ICE 1 Racing.

Прогнозите са, че Кими ще се състезава в 10 от общо 13 кръга в световния рали шампионат тази година, а финансирането ще идва от частни спонсори.