Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс: Случилото се е недопустимо

Клер Уилямс: Случилото се е недопустимо

2520
0
Уилямс Гран при на Азербайджан
снимка: Уилямс

Заместник-шефът на екипа на Уилямс – Клер Уилямс, заяви, че случилото се по време на първата свободна тренировка за Гран при на Азербайджан е недопустимо.

Сесията на практика се провали, след като само 13 минути след нейното начало Джордж Ръсел с Уилямс премина през една от шахтите, която се оказа не добре закрепена и се откачи. Тя разби долната част на колата на Ръсел.

Инцидентът наложи проверка на всички около 300 шахти на трасето, което доведе до прекратяването на тренировката от рейс контрола. В добавка кранът, който трябваше да прибере колата на Ръсел, не прецени добре височината на рекламните пана на входа на бокса и се удари в тях.

„Изглежда Джордж е добре и няма наранявания от инцидента, каза Клер пред BBC. – Но по колата има много поражения. Мисля, че при такъв инцидент неизбежно по нея ще има повреди.

Официалните лица на пистата трябва да са сигурни преди всяка сесия, че шахтите са достатъчно добре закрепени. Случилото се е недопустимо. При такива повреди може да не участваме в следобедната сесия. Трасетата във Формула 1 не трябва да бъдат такива.”

Малко по-късно стана ясно, че заради инцидента Ръсел ще използва ново шаси. Той обаче няма да може да участва във втората тренировка, която трябва да започне днес от 16 часа българско време.