Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клийн ще кара за Испания Рейсинг в Бразилия

Клийн ще кара за Испания Рейсинг в Бразилия

85
0
Кристиан Клийн

Кристиан Клийн ще кара за Испания Рейсинг в Гран при на Бразилия, съобщиха официално от отбора. Австриецът е най-опитният пилот в екипа на Колин Колес, а след като записа най-добрия си резултат за сезона досега в Корея, тимът иска да гради върху позитивите.

– Вълнувам се, че съм в Бразилия, където вече съм се състезавал два пъти – за последно през 2005 г. Трасето е сериозно предизвикателство и се кара в посока обратна на часовниковата стрелка, което натоварва сериозно врата. Има доста бавни завои, но на старт-финалната права максималната скорост е висока. Изключително съм щастлив, че получавам втори шанс след Сингапур и се надявам на добър уикенд с чудесен резултат – заяви Клийн.

За Бруно Сена пък Гран при на Бразилия е не просто домашна надпревара, а много специално състезание в дебютния му сезон. Вуйчо му Аертон все още е един от най-обожаваните спортни герои на страната и появата на пилот с фамилията Сена е събитие за феновете.

– Не съм карал истински състезателен автомобил на Интерлагос, но знам пистата наизуст. Целият уикенд пък ще е особен и специален, така че се надявам да регистрирам най-добрия си резултат за сезона! – заяви Бруно.