Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клийн за първи път зад волана на Испания Рейсинг

Клийн за първи път зад волана на Испания Рейсинг

50
0

Кристиан Клийн за първи път кара в днешните свободни тренировки за Гран при на Испания като част от отбора на Испания Рейсинг. Австрийският състезател замести Карун Чандок сутринта на пистата Каталуния.

– Днес беше доста вълнуващо, тъй като получих суперлиценз някъде около 10 минути преди старта на тренировката. За щастие всичко се получи и получих разрешение да се кача в колата. А в нея изкарах 90 страхотни минути. Седнах за първи път в болид от януари миналата година и бе великолепно пак да съм част от процедурите на един състезателен уикенд. Усетих лимита на колата от самото начало, а след това давах постоянни времена, което ще помогне на инженерите. Работата ми ще помогне на екипа, а тепърва ми предстоят дискусии с техническите лица – заяви Клийн.

Шефът на отбора Колин Колес благодари изрично на ФИА и Бърни Еклестън за даването суперлиценза на пилота навреме за тренировките. Чандок пък се върна в кокпита следобед и остана доволен от свършената работа.

– Имахме някои грижи със спирачките, но съм сигурен, че всичко ще е наред за утре. Определено беше добре да чуя коментарите на Кристиан, като ми бе особено интересно, че са подобни на моите – допълни индийският пилот.

Бруно Сена също изпълни програмата си без сериозни проблеми, търсейки оптимален баланс в колата си. Бразилецът отбеляза сравнително ниската температура на въздуха през целия ден, което му попречи да загрява достатъчно гумите си.