Начало BG спорт Кметът на Твърдица еднолично решил да няма рали

Кметът на Твърдица еднолично решил да няма рали

694
0
Злати Златев, Георги Гвоздейков, Иван Петров и Ваня Колева по време на пресконференцията, снимка: Lap.bg

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов еднолично е взел решение гласуваните и одобрени средства за провеждането на рали Твърдица да не бъдат отпуснати. Това заяви общинският съветник от града Иван Петров по време на днешната пресконференция относно възможността състезанието тази година да не се проведе.

В писмо на Атанасов до организатора на рали Твърдица и председателя на Евроком Рали Тим Злати Златев от последните дни кметът обяви, че поради настъпили промени в приоритетите на Община Твърдица и изменения на обществения интерес към отделни мероприятия, не се планира да се проведе през кръг от националния шампионат тази година. Според календара състезанието трябваше да се проведе на 20-21 юли.

„Решението на кмета ме изненада, каза Петров. – То е еднолично. По този начин той не изпълнява решение на Общинския съвет, с което е одобрено отпускането на средствата за провеждане на състезанието. Не приемам действията му и ще направим всичко възможно състезанието да го има. Ще поставим въпроса на сесията на Общинския съвет на 11 април.“

Самият Златев заяви, че в началото на март е разбрал от председателя на БФАС Владимир Илиев, че ралито е под заплаха. А до нея се е стигнало и по думите му чрез действията на Камен Михайлов и Калоян Станчев. Самият Станчев отрече пред ClubS1 да е въздействал на кмета за решението му.

В последствие е станало ясно, че има проблеми и гласуваният бюджет за организацията няма да бъдe отпуснат. Най-важните от него са 30 000 лв. за ремонт на част от отсечките. А без тях според Златев ралито няма да може да бъде кръг от Европейския Рали Трофей (ЕРТ). Причината е, че няма да отговаря на изискванията на ФИА.

Злати заяви още, че приказките за спаднал интерес към ралито са несериозни.

Защото миналата година 125 000 зрители са наблюдавали излъчванията по телевизия Евроком.

Друг член на организаторите Георги Гвоздейков обяви, че миналия месец му е оказван натиск от кмета Атанасов чрез друг човек относно провеждането на ралито. Според него анкета в Твърдица с негативен отговор относно провеждането на ралито няма как да се получи.

Той лично е следил коментарите в социалните мрежи от последните дни. И не е имало и 1 такъв, който да подкрепя решението на кмета. В тази връзка той благодари на силната реакция на гражданите по повод новината за възможността състезанието да не се проведе.

На пресконференцията нямаше нито един представител на действащата федерация по автомобилен спорт. Появи се бившият председател Радослав Козлеков като наблюдател.

В крайна сметка рали може и да има. Но игзлежда ще бъде без финансовата подкрепа от общината и без да е кръг от ERT.