Начало BG спорт Рали Твърдица може да не се състои тази година

Рали Твърдица може да не се състои тази година

231
0
рали Твърдица

Рали Твърдица може да не се състои тази година. Това става ясно от писмо на кмета на града г-н Атанас Атанасов до председателя на Евроком Рали Тим Злати Златев. Той е един от основателите и организатор на състезанието от неговата поява през 2005 г.

За тази година ралито беше утвърдено не само като трети старт от шампионата на България. Но и като кандидат за кръг от Европейския Рали Трофей – Зона Балкани.

Аргументът в писмото на кмета до Златев и АСК Евроком е, че „поради настъпили промени в приоритетите на Община Твърдица и изменения на културния календар на общината, извършени във връзка с анализ на обществения интерес към отделни мероприятия и изчерпването на същия към част от тях, община Твърдица не планира да проведе през 2019 г. кръг от Националния рали шампионат в гр. Твърдица.“

За това решение на Атанасов в куба на Златев научават от официалното писмо на 26 март. А това е само около седмица преди документите на ралито да бъдат изпратени в централата на ФИА в Париж в задължителните за рали от тази категория срокове.

Изненадата за екипа по подготовката на целия пакет от документи за ФИА е била огромна. Защото както общинският съвет, така и кметът са уведомени организаторите още в средата на декември 2018 г., че предстоящото рали Твърдица е утвърдено като кандидатско състезание за ERT за 2020 г.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.