Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши и Де ла Роса ще научат номерата си в понеделник

Кобаяши и Де ла Роса ще научат номерата си в понеделник

31
0

Все още не е ясно какви номера ще получат Камуи Кобаяши и Педро де ла Роса.

Двамата ще карат за тима на Заубер, но когато ФИА публикува предварителната номерация, още не беше сигурно, че швейцарският екип ще присъства на стартовата решетка. BMW Заубер обаче завършиха шести, така че е редно пилотите да получат 11 и 12 номер. Същевременно Тойота, които бяха на пета позиция, се оттеглиха, така че номерата за Кобаяши и Де ла Роса дори би трябвало да са 9 и 10.

Именно желанието да получи 9 и 10 номер вместо 26 и 27 вероятно обяснява неохотата на отбора да промени името си от официалното BMW Заубер, въпреки че немският производител се оттегли от Формула 1. Същевременно това би повлияло пряко на Уилямс, Рено, Форс Индия, Торо Росо и четирите нови отбора, които ще трябва да изместят номерата си с 2 позиции назад.

От немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“ съобщават, че проблемът предстои да бъде обсъден по време на заседанието на Комисията на Формула 1 в понеделник.

Говори се, че тогава ще се обсъжда и намаляването на наличния комплект гуми за всеки пилот. Досега пилотите разполагаха с 14 комплекта за един уикенд, а предложението е за 10 комплекта. Отборите обаче са предложили компромисен вариант с 11 комплекта.