Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: Всички усещат известна несигурност

Кобаяши: Всички усещат известна несигурност

64
0

След последния тест в Барселона Камуи Кобаяши от тима на Заубер заключи, че никой от отборите не може да бъде сигурен в темпото на своите конкуренти преди първото състезание в Бахрейн.

Японецът предстои да започне първия си пълен сезон във Формула 1, след като в края на миналата година замести Тимо Глок в Тойота. По повод на новия му отбор обаче от „GPUpdate.net“ са попитали пилота дали е редно Заубер да бъдат считани за догонващи.

Ще видим. Никой все още не знае, това е истината. В момента не сме сигурни кой отбор е най-силният, така че на мен ми е трудно да кажа и къде се намираме спрямо другите. Ферари изглеждат бързи, също и Макларън; изглежда обаче, че всички могат да постигат идентични времена, така че в крайна сметка не е много ясно – според мен в Бахрейн ще бъде много оспорвано, но засега е трудно да се правят прогнози.“

От тази година има някои промени, като пилотите нямат право да презареждат в рамките на състезанията. Освен това първите десетима в квалификациите имат право да не карат с горивото, с което ще стартират в съответното състезание. По този повод предстои да се градят различни стратегии.

Според мен ще бъде доста трудно за инженерите и за нас, тъй като зависи как ще работим в тренировките“ – коментира Кобаяши. „Ще трябва да правим и състезателни симулации, защото иначе би било доста трудно.“