Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши тества F10 на Фиорано

Кобаяши тества F10 на Фиорано

50
0
Камуи Кобаяши,Ферари

Камуи Кобаяши направи своето завръщане в болид от Формула 1, след като във вчерашния ден направи тестове на пистата Фиорано с болид F10 на Ферари от 2010 г. Това изпитание е подготовка на японеца за демонстрация в Москва, която ще се проведе на 21 юли по улиците на руската столица.

„Първото ми чувство бе огромна радост“, призна Кобаяши. „Борил съм се срещу тази кола и знам на какво е способна. Затова бе важно да събера опит с нея.“

Кобаяши записа 61 състезания за екипите на Тойота и Заубер преди да бъде освободен в края на миналата година, въпреки успеха си в домашното състезание на пистата Сузука, където се класира трети.

Той се опита да си осигури място в нов отбор, но не се справи с намирането на достатъчно платежоспособни спонсори. Затова и предпочете да се състезава в сериите за издръжливост, където ще кара Ферари 458 Италия в клас GT. Тъй като отбора, подготвящ колите е почти заводски и свързан с фирмата от Маранело, Кобаяши вече се числи към кадрите на Ферари.

„Странно е да се качиш отново в болид след като до момента си карал 458 GT. Впечатленията са тотално различни. Но не ми бе трудно да свикна, защото в миналото съм карал какво ли не. Така че нямам проблеми с промените.

Ще бъде чудесно да карам тази кола в Москва. За мен това ще е двоен дебют. За първи път ще карам болид на Ферари пред публика и за първи път ще посетя руската столица.“