Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Баку

Кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Баку

665
0
гуми, Пирели, Мерцедес
снимка: Пирели

Пирели разкри кой пилот с какви гуми разполага за предстоящото състезание за Гран при на Азербайджан днес. Стартиращите със софт от първите 3 позиции Ботас, Хамилтън и Фетел разполагат с по 1 нов комплект медиум и хард, и спокойно могат да изкарат състезанието с 1 спиране в бокса.

Четвъртият Макс Верстапен няма нов комплект хард, но пък има 2 медиум. И при възможно излизане на кола за сигурност във втората половина от състезанието може да влезе за втори път в бокса и да използва втория си комплект медиум.

Интересна е ситуацията при Шарл Льоклер. Той катастрофира в Q2, но времето му беше достатъчно добро да бъде класиран в Q3. В нея той не можа да участва, но най-доброто му време от втората част беше постигнато с гумите медиум.

Така пилотът на Ферари ще трябва да стартира с тях от 9-о място и в началото ще бъде по-бавен. Но след това ще има на разположение цели 2 нови комплекта гуми софт. И ще може да изпълни много бърза стратегия с 2 пистопа.

Пиер Гасли с втория Ред Бул има цели 3 комплекта софт, но той ще трябва да стартира от бокса, след като вчера беше дисквалифициран от квалификацията за превишаване на максимално разрешения горивен поток от 100 кг бензин на час.