Начало Formula 1 News Кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Баку

Кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Баку

605
0
гуми, Пирели, Мерцедес
снимка: Пирели

Пирели разкри кой пилот с какви гуми разполага за предстоящото състезание за Гран при на Азербайджан днес. Стартиращите със софт от първите 3 позиции Ботас, Хамилтън и Фетел разполагат с по 1 нов комплект медиум и хард, и спокойно могат да изкарат състезанието с 1 спиране в бокса.

Четвъртият Макс Верстапен няма нов комплект хард, но пък има 2 медиум. И при възможно излизане на кола за сигурност във втората половина от състезанието може да влезе за втори път в бокса и да използва втория си комплект медиум.

Интересна е ситуацията при Шарл Льоклер. Той катастрофира в Q2, но времето му беше достатъчно добро да бъде класиран в Q3. В нея той не можа да участва, но най-доброто му време от втората част беше постигнато с гумите медиум.

Така пилотът на Ферари ще трябва да стартира с тях от 9-о място и в началото ще бъде по-бавен. Но след това ще има на разположение цели 2 нови комплекта гуми софт. И ще може да изпълни много бърза стратегия с 2 пистопа.

Пиер Гасли с втория Ред Бул има цели 3 комплекта софт, но той ще трябва да стартира от бокса, след като вчера беше дисквалифициран от квалификацията за превишаване на максимално разрешения горивен поток от 100 кг бензин на час.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter