Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Който и да спечели титлата през 2012 г., ще я заслужава, твърди...

Който и да спечели титлата през 2012 г., ще я заслужава, твърди Фетел

41
0
Себастиан Фетел

Пилотът, който спечели титлата във Формула 1 през 2012 г., ще заслужава успеха, заяви Себастиан Фетел.

Двукратният световен шампион е фаворит за короната след четирите си поредни победи (в Сингапур, Япония, Корея и Индия). Той има аванс от 10 точки пред Фернандо Алонсо (Ферари) два кръга преди края на шампионата, като в последния старт – в Абу Даби – заслужи признанието и на колегите си, и на специалистите, тъй като тръгна от питлейна, а се качи на подиума.

В Остин тази седмица пък Фетел ще празнува старт №100 в кариерата си в Гран при, но това няма да го разсее от основната цел, а тя е трета поредна титла.

В последните състезания се справихме много добре. И това е меко казано. Така си помогнахме. През сезон от 20 надпревари се случват неща, които не искаш да стават, понякога отпадаш заради технически проблеми. И на нас ни се случи, но се надявам да сме преминали тази фаза – обясни германецът в интервю за formula1.com.

Фетел каза също така, че изобщо не е лесно да се изкарат толкова стартове без каквито и да било проблеми:

– Не че мислиш за подобен сценарий – той не влиза в предвижданията, но трябва да си подготвен, за да не останеш с отворена уста, ако се случи. Досега мисля, че броят на моите и на Фернандо проблеми е горе-долу равен. Все още вярвам, че шампион ще е пилотът, който го заслужва най-много. Ние се намираме в изключително добра позиция и дано се справяме като хората до финала, за да заслужим славата.

Немският състезател е малко изненадан от факта, че има цели 99 надпревари зад гърба си.

Времето върви страшно бързо – призна той. – 100 е сериозно число – 100 звучи като „много”: 100 старта, 100 пъти си оцелял след първия завой. А не чувствам да съм бил чак толкова дълго във Формула 1. Именно това показва как отлитат дните, когато вършиш нещо, което обичаш. Така че да се фокусираме върху 200! – каза още Фетел.