Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Ред Бул е бърза колкото Мерцедес в завоите, твърди Сайнц

Колата на Ред Бул е бърза колкото Мерцедес в завоите, твърди Сайнц

49
0

Колата на Ред Бул е бърза колкото и тази на Мерцедес в бавните и средно бързите завои, смята пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц. Испанецът е гледал данните от GPS системата на Даниел Рикиардо, които показвали, че болидът на Биковете е страхотен в завоите. Това е и причината те да са по-бързи от Торо Росо в първите състезания от новия сезон.

Преди неговото начало се предполагаше, че екипът от Фаенца ще има предимство спрямо по-големия отбор на Дитрих Матешиц заради по-мощните си задвижващи системи на Ферари спрямо тези на Рено под името Tag Heuer в колите на Ред Бул. Но въпреки това явно шасито на Ред Бул е толкова добро, че успява да компенсира разликата в мощността или тези около 0.8 сек на обиколка.

„Ние искаме да се борим с Ред Бул, но трябва да се има предвид, че те разполагат с едно от най-добрите шасита, ако не и най-доброто, заяви Сайнц пред Аутоспорт. – Освен това и двигателят им вече не изглежда толкова зле. И на правите са бързи колкото нас. Затова ще ни е много трудно да се борим с тях в следващите състезания.”

Затова според Карлос в Торо Росо не трябва много да гледат към Ред Бул, чийто бюджет плюс това е като от друга планета спрямо техния, а да успеят да бъдат до Уилямс и Форс Индия. От началото на сезона колата на Торо Росо е по-бърза спрямо тях в състезателни условия.