Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Уилямс за 2018 г. е много по-агресивна, твърди Маса

Колата на Уилямс за 2018 г. е много по-агресивна, твърди Маса

76
0

Колата на Уилямс за предстоящия сезон ще бъде много по-агресивна. Това заяви доскорошният пилот на тима Фелипе Маса. Бразилецът кара за екипа от Гроув до края на миналия сезон, но още преди последните 2 състезания обяви, че се оттегля от спорта.

Той обаче е виждал болида за 2018 г. и по-думите му при него е подходено доста по-смело. Колата ще е първата, в създаването на която пряко участие техническият шеф на тима Пади Лоу.

„Видях колата във въздушния тунел и по нея има много промени, които изглеждат интересно, каза Маса. – Тя изглежда много по-агресивно и по-различно от миналогодишната. Затова вярвам, че тимът може да подобри представянето си.“

Маса очаква Уилямс да има тежка битка с отборите в средата на колоната. Той смята, че Рено и Макларън ще подобрят сериозно колите си като цяло. Дали това ще е достатъчно да изпреварят Уилямс обаче според Фелипе не е ясно и предстои да се види.

Самият Лоу каза, че има прогрес по отношение на новата кола, но пред тима се очертава много натоварен период преди първите предсезонни тестове, които започват на 26 февруари в Барселона. Той призна, че има много работа за вършене, а в някои отношения тимът му закъснява.