Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата ни бе изключително добра, имаме страхотен шанс да вземем точки, твърди...

Колата ни бе изключително добра, имаме страхотен шанс да вземем точки, твърди Алонсо

106
0

Колата на Макларън-Хонда е била изключително добра по време на квалификацията за Гран при на САЩ. Това заяви Фернандо Алонсо след сесията, в която той завърши на 9-а позиция и ще стартира 8-и след наказанието на Макс Верстапен от 15 места, който е пред него. По думите на испанеца е било приятна изненада той или съотборникът му да са в топ 10 във всяка една тренировка.

„Имахме някои опасения колко конкурентни ще сме на това трасе, но излизайки на пистата, веднага започнахме да се представяме много добре, обясни испанецът. – Въведохме някои подобрения за надпреварата тук в Остин и те проработиха чудесно. Колата бе страхотна при трудни условия с вятър и горещо време, които направиха нивото на сцепление по-ниско от очакваното.

В състезанието ще стартираме 8-и и имаме страхотен шанс да спечелим точки. Знаем, че изоставаме на правите спрямо останалите отбори и ще сме изложени на риск да бъдем изпреварени в първата обиколка, защото сме в група с другите. Но след първия тур, мисля, че можем да отворим преднина във високоскоростните секции и да се защитаваме по-добре.“

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн записа 13-о време и ще стартира 14-и след налагането на всички наказания в решетката. Той призна, че от втората свободна тренировка не се е чувствал комфортно в колата. Белгиецът е имал проблеми с баланса. Той тества ново предно крило в петък, което бе прехвърлено на болида на Алонсо, който с оглед на наказанието на Щофел, има много по-добър шанс да се възползва от него и да запише точки.