Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Коледната картичка на Бърни, Грожан претърпя операция, Мазепин загуби делото за...

Накратко: Коледната картичка на Бърни, Грожан претърпя операция, Мазепин загуби делото за Форс Индия

2067
0
Бърни Екълстоун

Коледните картички на Бърни Екълстоун са прочути далеч отвъд пределите на Формула 1. Бившият управляващ спорта задължително влага в посланието си нещо важно от изминалата година. За 2020-та той се е спрял на своето собствено изображение, тикащо бебешка количка по хълм – с телефон в другата ръка и на фона на състезание от Формула 1 пред празни трибуни и мениджърска среща. Екълстоун стана баща за четвърти път в началото на лятото. Съпругата му Фабиана роди син, когото двамата кръстиха Ейс. От тогава семейството е в Швейцария, където се грижат за бебето.

Ромен Грожан претърпя операция на лявата си ръка, която бе контузена по време на ужасяващата му катастрофа в началото на Гран при на Бахрейн

Френският пилот пропусна финалните две надпревари от сезон 2020 вследствие на инцидента. Той бе освободен по-рано тази година от екипа на Хаас.

Хирургическата интервенция бе следващата стъпка в лечението на Грожан. Самият пилот съобщи, че всичко е преминало добре.

Французинът остана без място във Формула 1, след като Хаас освободи него и съекипника му Кевин Магнусен по-рано тази година. Той търсеше друг шампионат, където да се състезава и се бе насочил към Индикар. След катастрофата на пистата Сахир обаче заяви, че ще премисли какво ще прави по-нататък.

Дмитрий Мазепин загуби делото, което водеше по повод продажбата на Форс Индия на воден от Лорънс Строл концерн

Руският милиардер, чието лично състояние възлиза на над $7 млрд., бе подал една от офертите за придобиване на тима от Силвърстоун от Виджай Маля. Компанията FRP, която се занимаваше с това обаче, предпочете другото предложение. Според адвокатите на Мазепин изборният процес е бил „опорочен, подвеждащ и небрежен“. Това твърдение е отхвърлено в съдебното решение. Ищците възнамеряват да обжалват.

Синът на Дмитрий Мазепин Никита пък бе обявен за пилот на Хаас през 2021 г. 21-годишният състезател обаче се забърка в скандал вследствие публикуването на неприлично видео в Инстаграм. В акаунта му няма никакви постове от тогава, като последният бе извинението на Мазепин. От Хаас заявиха, че въпросът ще бъде решен вътре в тима и отказаха допълнителен коментар.