Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колес: По колата се работи упорито, скоро ще обявим втори пилот

Колес: По колата се работи упорито, скоро ще обявим втори пилот

38
0
Колин Колес

Шефът на Испания Рейсинг Колин Колес потвърди новината, че отборът ще участва с миналогодишната си кола в европейските предсезонни тестове от Формула 1. Той даде и още подробности за новия болид на тима.

С наближаването на първите тестове за 2011 г. можете ли да ни дадете повече подробности относно колата, с която ще участвате в тях?

– В първите изпитания ще използваме болида си от 2010 г. В момента, когато този за 2011 г. е готов, ще го пуснем на писта. Планът е да използваме новия автомобил в Бахрейн. Моделът ни за 2011 г. ще е напълно нов и ще се казва F111.

Тестовете в Испания изглежда са добра възможност за пилотите на Испания Рейсинг да придобият опит с новите гуми.

– Миналата година нямахме възможността да участваме в тези проби, но сега ще можем да дадем този шанс на състезателите си – както да натрупат повече километри, така и да свикнат с гумите Пирели. Така че – да, тестовете в Испания са много важни за нас.

Какви са впечатленията ви за прогреса на F111 до момента? Кой работи по колата?

– F111 е дело на Испания Рейсинг и няколко групи инженери. В момента около 40 конструктори довършват първия вариант под ръководството на техническия директор Джеф Уилис и главния дизайнер Пол Уайт.

Какво можете да кажете за пилотите на Испания Рейсинг? Подготвя ли отборът някакви съобщения за следващите седмици?

– През следващите няколко дни ще има няколко изявления. Все още не сме обявили кой ще е втория ни пилот, защото искаме да сме сигурни, че ще направим възможно най-добрия избор. Напредваме във всички области, работим страшно упорито, а резултатите ще бъдат показани и обявени много скоро.