Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колите на Испания Рейсинг продадени на компания за авточасти

Колите на Испания Рейсинг продадени на компания за авточасти

41
0
Педро де ла Роса

Пет автомобила на Испания Рейсинг (без двигатели и скоростни кутии) бяха продадени на испанска компания за резервни и авточасти. Информацията, която се появи наскоро като слух, бе потвърдена от собственика на фирмата – Тео Мартин – пред агенция Ройтерс. Друг болид на фалиралия отбор от Формула 1 отива при Пирели, които ще го използват за промоционални цели.

Новината означава, че опитите тимът да бъде спасен са се провалили. Мартин е собственик на компания, носеща неговото име, която е с база в Мадрид и се занимава с рециклиране и продажба на части. Той е потвърдил информацията, че е купил по-голямата част от останалите материални активи на тима.

Директната продажба включва 3 болида от 2012 г. – с тях Педро де ла Роса и Нараин Картикеян участваха в миналогодишния световен шампионат на Формула 1. Моторите Косуърт и скоростните кутии Уилямс са върнати на производителите им. Сделката включва още два автомобила от 2011 г. – един цял и един модел за изследвания на болида от 2012-а, както и по-голямата част от оборудването за питовете. Негова е и информацията, че другият автомобил отпреди две години отива при Пирели.

Тео Мартин е отказал да посочи цената, платена за всичко изброено. Той възнамерява да продаде колите.

Испания Рейсинг бяха обявени за продажба от последните си собственици Тесан Кепитъл два кръга преди края на F1 шампионата през 2012 г. Желаещи да придобият екипа срещу исканите 40 млн. долара не се появиха. След това отборът не внесе таксата за новото първенство (500 000 долара) до крайния срок (края на ноември). Периодично се появяваха слухове за случващото се около компанията и тима, но всичко приключи окончателно с продажбата на материалните активи.

Наскоро управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун заяви, че няма опасност други отбори да отпаднат от първенството. Той се опасявал, че Маруся може да имат затруднения, но всичко вече било наред и при тях, смята англичанинът.